Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τρίτη μέρα απολογίας του Μ. Χριστοφοράκου

Απολογίας συνέχεια για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Ζήμενς» στη χώρα μας κατέθεσε και χτες στην εισαγγελέα του Μονάχου δίνοντας μάλιστα και κάποια από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Χριστοφοράκος φέρεται να κατονόμασε ένα πρώην ανώτερο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, τον οποίο και εμπλέκει στην υπόθεση.

Με τον τρόπο αυτό και όπως παραδέχθηκε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισής του, ο Μ. Χριστοφοράκος επιδιώκει να δικαστεί στη Γερμανία και να αποφύγει έτσι τις βαρύτατες ποινές που ίσως αντιμετωπίσει από τα ελληνικά δικαστήρια. Πάντως, η έκδοσή του στη χώρα μας φαίνεται να απομακρύνεται μετά την εισήγηση της εισαγγελέα του Μονάχου, που ζητά να παραμείνει στη Γερμανία, και την πρόθεση του κατηγορούμενου να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο αν το εφετείο της χώρας αποφασίσει να τον εκδώσει. Πάντως, παραμένει προφυλακισμένος καθώς θεωρείται ύποπτος φυγής.

Τέλος, στη Γερμανία βρίσκονται από προχτές το βράδυ ο 4ος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός, και ο προϊστάμενος του Τμήματος Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, Ευάγγελος Παντιώρας, που πιέζουν για την επιτάχυνση της έκδοσης του πρώην στελέχους της «Ζήμενς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ